ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În postul vamal Leușeni au fost deschise cinci piste noi de control, pe sensul de intrare în țară

13:45 | 03.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Cinci piste de control au fost deschise la postul vamal Leușeni, pe sensul de intrare în țară, pentru a reduce timpul de traversare a frontierei, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, în urma deschiderii pistelor noi, va fi suplinit numărul funcționarilor vamali și cel al polițiștilor de frontieră pentru a gestiona eficient procesul de control. 

Conform autorității vamale, punctul de trecere Leușeni este cel mai solicitat și înregistrează cel mai mare număr de traversări ale frontierei de stat. Astfel, în perioada 1 iunie – 2 august, circa 800 mii de persoane au traversat frontiera prin acest post. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul a crescut cu peste 200 mii de treceri ale frontierei. La fel, datele s-au majorat cu aproximativ 8% în față de perioada similară a anului 2019, înainte de pandemie.

Totodată, Serviciul Vamal și Poliţia de Frontieră realizează un șir de măsuri pentru a fluidiza traficul transfrontalier. Este vorba de: suplimentarea numărului de angajați, redirecționarea traficului pe pistele disponibile pe sensul opus de deplasare, schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport, intensificarea relațiilor de conlucrare cu autoritățile de frontieră și cele vamale ale statelor vecine, pentru a sincroniza acțiunile privind traversarea frontierei de stat.

Foto: Serviciul Vamal

img22005833

img22005833

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!