ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană face apel la dialog pentru reducerea tensiunilor privind Taiwanul

15:28 | 03.08.2022 Categorie: Externe

Bruxelles, 3 aug. /MOLDPRES/. Rezolvarea prin dialog a tensiunilor legate de vizita în Taiwan a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, şi menţinerea canalelor de comunicare cu China, pentru evitarea erorilor de apreciere, a cerut miercuri Uniunea Europeană, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

„UE este interesată de menţinerea păcii şi a status quo-ului în Strâmtoarea Taiwan”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. „Încurajăm o rezolvare paşnică a problemelor de o parte şi de alta a strâmtorii. Trebuie menţinute canale corespunzătoare de comunicare, pentru a reduce riscurile erorilor de calcul”, a adăugat sursa respectivă.

Sursa citată a mai menționat că UE are o politică clară privind „o singură Chină” şi recunoaşte guvernul de la Beijing ca singurul executiv legitim al Chinei, însă doreşte totodată „relaţii de prietenie şi o colaborare strânsă cu Taiwanul”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!