ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 100 de mine antipersonal au fost neutralizate de geniștii militari la Răscăieți

16:19 | 03.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Geniștii din Batalionul „Codru” au nimicit astăzi un arsenal de muniţii din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, depistat lângă satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, comunică MOLDPRES.

Potrivit comandantului Batalionului Geniu, Gheorghe Racu, obiectele explozive au fost depistate pe un lan, în urma lucrărilor agricole. În urma cercetării solului, militarii au descoperit peste 100 de mine antipersonal, două grenade de mână RGD, o grenadă antitanc și un proiectil de 100 mm, toate de fabricație germană.

Sursa a menţionat că arsenalul de muniţii, aflat în sol peste 70 de ani, avea un grad sporit de uzură şi prezenta pericol la transportare, de aceea a fost neutralizat pe loc.

Conform sursei citate, de la începutul anului curent și până în prezent, geniștii militari au executat 111 misiuni de deminare, în urma cărora au fost neutralizate 297 de obiecte explozive de diferite tipuri și 11 026 de cartușe.

Foto: Ministerul Apărării 

img22005843

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!