ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Magistrații au respins cererea de suspendare a dispoziției de majorare a noilor tarife în transportul public din capitală

14:36 | 08.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 aug. /MOLDPRES/. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, au respins cererea înaintată de Cancelaria de Stat privind suspendarea dispoziției de majorare a noilor tarife în transportul public din municipiul Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, instanța de judecată a respins „drept neîntemeiată” cererea împotriva primarului general al capitalei și a Consiliului Municipal Chișinău.

În urma aprobării noilor tarife, oficiul teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat a contestat în instanță dispoziția edilului capitalei Ion Ceban, motivând că „nu este de competența primarului să stabilească tarifele în transportul public de călători, atribuția revenind-ui Consiliul Municipal Chișinău”. Totodată, Cancelaria de Stat a solicitat anularea noilor tarife.

La rândul său, edilul capitalei Ion Ceban a calificat acțiunea drept „un atac asupra administrației publice locale”.

Începând cu 1 iulie curent, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în Chișinău și suburbii constituie 6 lei, față de 2 lei anterior pentru o călătorie cu troleibuzul și 3 lei – cu autobuzul. Totodată, taxa pentru o călătorie cu microbuzul a fost majorată de la 3 la 6 lei. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!