ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 300 de angajați din cadrul MAI au participat la lichidarea consecințelor furtunii din capitală

16:59 | 10.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Peste 300 de angajați din cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au participat astăzi la lichidarea consecințelor furtunii din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit MAI, echipele de salvatori și pompieri au efectuat 42 de intervenții, dintre care 38 în municipiul Chișinău. Astfel, în 21 de cazuri a fost pompată apa din blocurile de locuință și gospodării, iar în alte 19 au fost defrișați copaci și crengi. De intervenția specialiștilor a fost nevoie și în localitatea Grătiești a municipiului Chișinău, după ce o creangă a căzut peste o conductă de gaz. În sectorul Râșcani, salvatorii au avut misiunea de a defrișa un copac căzut peste un automobil. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. Pentru înlăturarea efectelor calamității au fost implicați 44 de angajați și 13 autospeciale. 

Totodată, angajații Inspectoratului General al Poliției au asigurat fluidizarea traficului rutier și redirecționarea acestuia pe străzile adiacente. La fel, polițiștii au limitat accesul în zonele afectate, au acordat suport la deblocarea traseelor și au acordat ajutor persoanelor blocate în automobile.

De asemenea, în cinci intersecții a fost sistată circulația rutieră, pe motiv că drumul era inundat. Pe 16 străzi și cinci sensuri giratorii a fost nevoie de fluidizarea traficului din cauza căderii copacilor. În acțiuni au fost implicați 248 de angajați și 94 echipe mobile.

La fel, 130 de angajați ai Inspectoratului General de Carabinieri au participat la deblocarea traseelor și benzilor de circulație în sectoarele capitalei. Totodată, aceștia au acordat suportul necesar în deblocarea accesului în curțile blocurilor, precum și la tractarea automobilelor blocate.

Pentru lichidarea consecințelor intemperiei, din Fondul de rezervă al municipiului Chișinău au fost alocate 2,5 milioane de lei (circa 125 mii de euro). Autoritățile capitalei își propun ca în următoarele trei zile serviciile municipale să înlăture consecințele furtunii.

Foto: MAI

img22006044

img22006044

img22006044

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!