ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moara din satul Gaidar, UTA Gagauz-Yeri, a fost restaurată cu ajutorul Uniunii Europene

09:15 | 16.08.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Uniunea Europeană va susține conservarea patrimoniului cultural al Republicii Moldova, potrivit Delegaţiei UE la Chişinău, transmite MOLDPRES.

Sursa citată a anunţat ieri că lucrările de restaurare a morii de vânt din satul Gaidar, UTA Găgăuzia, au luat sfârșit. „Moara construită la sfârșitul secolului al XIX-lea este funcțională și deschisă vizitatorilor. Primii curioși care au redescoperit obiectivul turistic au fost oaspeții celei de-a noua ediții a Festivalului Covoarelor organizată la Gaidar. Evenimentul a adunat sute de vizitatori veniți din diferite colțuri ale țării”, conform Ambasadei UE.

Moara a fost restaurată grație programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Obiectivul turistic păstrează elementele distinctive secolului în care a fost construită.

Foto: Delegaţia UE 

img22006156

img22006156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!