ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ex-președintele Igor Dodon a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu

15:56 | 18.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, transmite MOLDPRES.

Hotărârea a fost luată la solicitarea procurorilor de caz și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău timp de trei zile. Totodată, a fost menținută restricția de a comunica cu alți figuranți în dosar, decât mama sa și persoanele care locuiesc împreună cu Dodon.

Procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, a subliniat că partea acuzării a prezentat probe noi și riscurile ce denotă necesitatea de menținere în arest la domiciliu. „Este vorba de: riscul de distrugere a probelor, de implicare în urmărirea penală și influențarea martorilor”, a spus Iarmaliuc.

Totodată, avocatul lui Igor Dodon a menționat că „decizia va fi atacată la Curtea de Apel Chișinău”, întrucât arestul ar fi fost „prelungit în mod neîntemeiat”.

Ex-președintele Republicii Moldova a fost reținut în luna mai curent, fiind suspectat de comiterea următoarelor infracțiuni: corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Igor Dodon a fost șef al statului în perioada 2016-2020.

img22006238

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!