ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul Unic de Gestionare a Crizei a prezentat raportul financiar privind utilizarea donațiilor în sprijinul refugiaților

16:18 | 18.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Centrul Unic de Gestionare a Crizei (CUGC), cu suportul tehnic al Agenției ONU pentru Refugiați, a elaborat un instrument online de raportare financiară privind utilizarea donațiilor colectate în conturile Ministerului Finanțelor, pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina. Raportul financiar poate fi accesat pe pagina web a Guvernului: https://bit.ly/3SSr0kN și conține informații privind tipurile de cheltuieli realizate din sumele recepționate, localitățile și instituțiile  beneficiare, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

În total, pe conturile deschise de Ministerul Finanțelor au fost acumulate peste 162 de milioane de lei. În perioada martie-iulie 2022, din această sumă, peste 82 de milioane de lei au fost alocate, în baza cererii, unor instituții, precum: Cancelaria de Stat, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Totodată, banii pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina au fost repartizați Comitetului executiv al UTA Gagauz-Yeri, consiliilor raionale și primăriilor din țară. Până la 31 iulie curent, din suma de 82 de milioane de lei au fost valorificate peste 43 de milioane de lei. 

În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova se află peste 80 de mii de refugiați din Ucraina. În țară activează 74 de centre temporare de plasament, care găzduiesc peste 3000 de refugiați ucraineni.

img22006239

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!