ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată o licitaţie aferentă construcţiei unui drum din sudul ţării

14:20 | 22.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat astăzi despre lansarea licitației publice pentru achiziționarea serviciilor de Consultanță pentru supervizarea tehnică a execuției lucrărilor de construcție a drumului M3 Chișinău – Comrat – Giugiulești – frontiera cu România (ocolirea oraşului Vulcănești). Contractul este parte a Programului din Sectorul Drumurilor, iar suportul financiar pentru realizarea acestuia va fi asigurat de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, transmite MOLDPRES.

În contextul asigurării controlului calității, pe parcursul execuției lucrărilor de construcție a sectorului de drum menționat, în cele ce urmează va fi selectată o companie de supervizare căreia i se va atribui rolul de ”Inginer” în cadrul contractului. Toate companiile eligibile sunt invitate să își depună ofertele până la data limită, stabilită la 6 octombrie 2022.

Contractul de lucrări presupune construcția unui drum nou pe o lungime de circa 8,58 km la estul și sudul orașului Vulcănești. „Proiectul include următoarele lucrări: amenajarea acceselor laterale către câmpurile agricole și amenajarea intersecției cu drumul regional G142 „Vulcănești – Etulia”; construcția unui pod la km 2+965 cu o lungime de 42 metri și a unui pasaj la km 4+690; construcția noilor terasamente pe sectorul km 2+800 – km 8+580; reconstrucția sectorului de drum existent km 0+100 – km 2+800”, indică ASD. 

Licitația publică internațională va avea loc pe portalul online de achiziții (ECEPP) al Băncii Europene pentru  Reconstrucție și Dezvoltare. 

Foto: ASD

img22006307

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!