ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 6000 de profesori și manageri ai instituțiilor educaționale din Chișinău urmează a fi instruiți la un forum

15:34 | 22.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Peste 6000 de profesori și manageri ai instituțiilor educaționale urmează a fi instruiți la Forumul cadrelor didactice din municipiul Chișinău „Competențele secolului XXI", care a fost lansat astăzi în capitală, transmite MOLDPRES.

Forumul respectiv este organizat de primăria Chișinău în ajunul fiecărui an școlar. În cadrul evenimentului vor fi desfășurate 50 de ateliere și trei seminarii cu participarea experților internaționali.

„Forța motrice a secolului XXI constă în capitalul intelectual al cetățenilor. Progresul politic, social și economic din acest mileniu va depinde de potențialul intelectual al generațiilor de oameni tineri. De aceea, este important ca sistemul de învățământ să facă schimbările necesare pentru a putea pregăti elevii pentru lumea mare, iar procesul educațional să fie desfășurat la cel mai înalt nivel", a subliniat viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, la lansarea forumului.

Evenimentul are drept obiective consolidarea calității serviciilor educaționale și promovarea bunelor practici privind îmbunătățirea calității managementului educației nonformale. Forumul municipal al cadrelor didactice se va desfășură în perioada 22-25 august.

Foto: primăria capitalei

img22006309

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!