ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a interzis pe piață un lot neconform de pepene galben din import

15:34 | 25.08.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a anunţat astăzi că a depistat un lot de pepene galben de import, în cantitate de aproximativ 1400 kg, cu depășirea nivelului admisibil al conținutului de nitrați, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei, în cadrul acțiunilor prompte ale inspectorilor a fost dispus interzicerea comercializării lotului dat. Agentul economic în colaborare cu Agenția, a decis valorificarea lotului neconform prin transformare în biogaz.

În acest context, ANSA vine cu următoarele recomandări: procurarea fructelor și legumelor proaspete se va efectua din locuri autorizate/înregistrate de către Agenție; se va atrage atenția ca acestea să nu fie alterate (fără urme de putregai sau cu alterări, din cauza cărora devin improprii pentru consum); comercianții trebuie să dețină acte prin care să confirme inofensivitatea produselor vegetale pe care le comercializează și anume rapoartele de încercări efectuate de un laborator acreditat, iar la solicitare să le poată prezenta consumatorului.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la ANSA.

Foto: ANSA

img22006391

img22006391

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!