ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a adoptat proiectul privind consolidarea capacităților autorităților publice pentru aderarea la UE

15:18 | 26.08.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară, a votat astăzi un proiect de lege care are drept scop consolidarea capacităților autorităților publice de implementare a cerințelor pentru aderare la Uniunea Europeană. Documentul a fost susținut de 54 de deputați, în prima lectură, transmite MOLDPRES.

Proiectul de lege prevede instituirea funcțiilor de secretar de stat și de secretar general adjunct al ministerului. Oportunitatea instituirii acestei funcții va fi la discreția fiecărui conducător, în funcție de volumul, complexitatea sarcinilor și gradul de implicare a ministerului respectiv în procesul de aderare.

De asemenea, se propune crearea Cabinetului secretarului general al Guvernului, în vederea exercitării în mod operativ a sarcinilor și atribuțiilor ce îi revin secretarului general al Executivului.

Un alt obiectiv al proiectului constituie fortificarea raporturilor dintre Cabinetul de miniștri și Parlament.

Funcția de secretar general adjunct al ministerului și cea de secretar de stat vor fi instituite odată cu publicarea noii legi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, iar cabinetul secretarului general al Guvernului – la 1 ianuarie 2023.

Documentul urmează a fi votat în cea de-a doua lectură.

Parlamentul s-a convocat în sesiune extraordinară, în perioada 26 august – 8 septembrie.

Foto: Parlament

img22006422

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!