ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii moldoveni participă la exercițiul multinațional „Noble Partner 2022”

13:02 | 29.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Militarii Armatei Naționale participă la exercițiul multinațional „Noble Partner 2022” din Georgia, care se desfășoară în perioada 29 august-9 septembrie curent, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, scopul exercițiului este sporirea capabilităților și creşterea interoperabilității la nivel tactic între armatele țărilor partenere. 

Șeful Direcției Instruire întrunită și doctrine, colonelul Gheorghe Sîlnic, a subliniat că, la exercițiul „Noble  Partner 2022”, Armata Națională a detașat un pluton de ofițeri și sergenți, care va interacționa cu militari din peste 20 de state.

Participarea militarilor moldoveni la exercițiul „Noble  Partner 2022” face parte din Planul de activitate externă al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2022.

Foto: Ministerul Apărării

 

img22006466

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!