ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii anunţă pentru această săptămână vreme variabilă, cu ploi

16:08 | 29.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Săptămâna care a început va fi caracterizată de vreme variabilă, cu temperaturi ce se vor schimba de la caniculă până la răcoare, nespecifică perioadei, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, marţi şi miercuri, valorile termice pe ţară se vor încadra în limitele de până la 33 grade Celsius, însă de joi, 1 septembrie, se răceşte. Astfel, la finele săptămânii vom avea temperaturi diurne în jur de 20 de grade Celsius. La fel şi noaptea.

Perioada de referinţă se arată a fi şi ploioasă. Cele mai multe precipitaţii, însoţite de descărcări electrice, sunt prognozate pentru centrul şi sudul ţării, însă şi la nord va fi vreme periodic închisă, cu ploi de scurtă durată.

Potrivit tradiţiei populare, de la Adormirea Maicii Domnului, care a fost sărbătorită pe 28 august, iarba nu mai creşte, iar frunzele încep să se îngălbenească. De pe 28 august în sate se deschide aşa-numitul sezon al nunţilor, care va dura până la începerea postului Crăciunului. Tot de Sfânta Marie Mare se organizează târguri şi iarmaroace de toamnă. Înflorirea trandafirilor chiar de Sfânta Marie semnifică sosirea unei toamne blânde şi îndelungate.

Foto: SHS

img22006474

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!