ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele țării a avut o întrevedere cu directorul executiv al UNICEF

16:16 | 29.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu directoarea executivă a UNICEF, Catherine Russell, care efectuează o vizită de lucru în regiune, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Oficialii au discutat despre proiectele sociale și educaționale desfășurate în țara noastră de UNICEF, precum și despre situația copiilor refugiați la noi din Ucraina.

Șefa statului a mulțumit reprezentantei UNICEF pentru contribuția adusă de agenția ONU la îmbunătățirea condițiilor de viață și de studii ale copiilor din Moldova, și pentru sprijinul oferit pe durata pandemiei de Covid-19. Cu referire la copiii din familiile ucrainene care se află în țara noastră din cauza războiului, Maia Sandu a menționat că este nevoie de eforturi comune și de sprijin internațional continuu pentru a asigura accesul lor la servicii sociale, de sănătate și educaționale.

Interlocutoarele au vorbit și despre cooperarea bilaterală în domeniul educației. Președintele Maia Sandu și-a reafirmat susținerea pentru reforma educației din Moldova, pentru a putea oferi fiecărui copil și tânăr șansa la studii de calitate.

Foto: Președinție

img22006476

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!