ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Marea Britanie vor avansa cooperarea în mai multe domenii

08:41 | 30.08.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 aug. /MOLDPRES/. Președintele Paramentului, Igor Grosu, împreună cu vicespeakerul Mihail Popșoi, și vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, s-au întâlnit cu un grup de politicieni și oameni de afaceri din Marea Britanie. Delegația a fost condusă de Lordul Daniel Hannan, membru al Camerei Lorzilor a Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, consilier al Comitetului pentru Comerț, informează MOLDPRES.

Direcția comunicare și relații publice a Legislativului a relatat că discuțiile s-au referit la consecințele războiului din Ucraina pentru Republica Moldova, dar și la măsurile întreprinse de autorități pentru a diminua impactul lor.

În context, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a exprimat recunoștința față de poporul britanic pentru solidaritatea manifestată în această perioadă grea, dar și pentru sprijinul acordat Moldovei de-a lungul anilor.

Oficialii au convenit să avanseze cooperarea în domenii precum cel economic, al protecției mediului și cel energetic, dezvoltarea energiei regenerabile, combaterea propagandei și a știrilor false și nu în ultimul rând atragerea investițiilor în țara noastră.

Foto: Parlament

img22006482

img22006482

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!