ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Întreprinderea pentru Silvicultură Chișinău va elibera populației lemn de foc

11:40 | 02.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Întreprinderea pentru Silvicultură Chișinău va elibera populației câte 3 m/st lemn de foc fiecărei gospodării. Decizia a fost aprobată de Comisia Situații Excepționale cu scopul de aprovizionare a cetățenilor cu lemn de foc pentru perioada rece a anului, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, doritorii de a beneficia de lemn de foc urmează să se adreseze la ocolul silvic din raza de activitate a acestuia.

Astfel, la ocolul silvic Ghidighici se pot adresa locuitorii din: com. Ghidighici, com. Grătiești, com. Trușeni, or. Durlești și or. Vatra. La ocolul silvic Criuleni pot veni locuitorii din: or. Cricova, com. Stăuceni și com. Ciorescu.

Totodată, la ocolul silvic Anenii Noi se pot adresa locuitorii din: or. Codru, or. Sângera, com. Băcioi și com. Bubuieci, iar la ocolul silvic Vadul lui Vodă sunt așteptați locuitorii: or. Vadul lui Vodă, com. Tohatin, s. Budești, s. Cruzești și s. Colonița.

De asemenea, Întreprinderea pentru Silvicultură Chișinău a anunțat că primăriile localităților menționate urmează să prezinte în adresa ocoalelor silvice listele persoanelor social-vulnerabile, invalizilor și gospodăriilor, care nu au altă sursă de încălzire decât lemnul de foc.

Lemnul de foc va fi distribuit în limita stocului disponibil.

Foto: chisinau.md

img22006558

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!