ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a discutat cu președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu

18:12 | 02.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Parlamentele Republicii Moldova și României urmează să stabilească prioritățile agendei celor două instituții legislative. Subiectul a fost discutat astăzi la întrevederea președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu, aflată într-o vizită la Chișinău, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Discuțiile s-au referit și la aspectele referitoare la cooperarea în domeniul asigurării securității energetice, proiectele comune de infrastructură, soluțiile de a ajuta categoriile vulnerabile de populație și de integrare a refugiaților. Președintele Parlamentului a mulțumit României pentru ajutorul oferit în implementarea mai multor proiecte de care se bucură cetățenii noștri, dar și pentru experiența acordată în armonizarea legislației naționale la acquis-ul comunitar.

Șeful Legislativului s-a referit și la prioritățile sesiunii parlamentare de toamnă, menționând, în special, îmbunătățirea legislației aferente domeniului justiției, combaterea dezinformării și propagandei, toleranță zero la finanțarea netransparentă a partidelor politice. „Ne vom face conștiincios temele pentru acasă și vom acorda atenția cuvenită domeniilor vulnerabile”, a subliniat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Foto: Parlament

img22006579

img22006579

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!