ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii Armatei Naționale participă la un exercițiu care se desfășoară în România

09:21 | 06.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Un contingent de militari din cadrul Batalionului cu Destinație Specială „Fulger" al Armatei Naționale (BDS) participă în perioada 5-16 septembrie, alături de colegii din Batalionul 52 Operații Speciale „Băneasa — Otopeni”, la exercițiul JCET- 2022 (Joint Combined Exchange Training), care se desfășoară în România, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, scenariul antrenamentelor cuprinde trageri de luptă avansate și misiuni specifice, parașutări, precum și antrenamente pentru executarea acțiunilor în teatrele de operaţii.

Conform sursei citate, scopul exercițiului este creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizarea activităților operaționale între militarii celor două unități și dezvoltarea capabilităților pentru executarea misiunilor speciale.

Militarii din BDS „Fulger” participă la „JCET” începând cu anul 2009.

Foto: MA

img22006629

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!