ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe clădiri din centrul capitalei au fost deconectate de la rețeaua electrică în urma unei avarii

18:39 | 06.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Mai multe clădiri din centrul capitalei au fost deconectate astăzi de la rețeaua electrică în urma unei avarii, transmite MOLDPRES.

Furnizorul de energie Premier Energy a anunțat că deconectarea s-a produs din cauza unei defecțiuni tehnice. Furnizorul a informat că echipele s-au deplasat la fața locului și sunt implicate în lichidarea defecțiunilor și reconectarea consumatorilor la energia electrică.

Solicitați de agenție, reprezentanți ai Întreprinderii Municipale „Lumteh” au specificat că, în urma avariei, șase semafoare din centrul capitalei s-au deconectat. „Acestea vor fi reconectate imediat după restabilirea curentului electric”, a afirmat sursa citată.

Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a menționat pentru agenție că, „în urma deconectării semafoarelor, echipajele de poliție s-au deplasat la fața locului pentru a fluidiza traficul rutier”.

Deconectările electrice au afectat activitatea mai multor instituții și agenți economici din centrul capitalei, care au fost nevoiți să-și sisteze activitatea. Totodată, circulația troleibuzelor nu a fost stopată din cauza deconectărilor avariate.

img22006652

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!