ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul de asigurare cu apă din oraşul Glodeni va fi modernizat

09:17 | 09.09.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Până la finele anului viitor, în orașul Glodeni urmează să fie efectuate lucrări de construcție-montaj a unei noi stații de epurare, de renovare a stației de pompare a apelor uzate și de montare a 3 km de rețele de canalizare, transmite MOLDPRES.

„Circa 19 mii de locuitori ai orașului Glodeni și satelor Hâjdieni, Danu și Dușmani vor beneficia de servicii de sanitație de calitate. Aceleași servicii vor fi oferite pentru 561 de agenți economici și 25 de instituții publice din localitățile menționate. Beneficiarii acestei investiții susțin că, în urma realizării proiectului, la Glodeni vor fi create 12 locuri noi de muncă”, indică Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 18,44 de milioane de lei (circa un milion de euro), din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Contribuția Consiliului raional și Primăriei orașului Glodeni este de 10% din suma alocată.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șase noi proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație (AAS), dintre care un proiect presupune elaborarea unui studiu de prefezabilitate ce vizează 33 de localități din raioanele Dondușeni, Soroca și Ocnița. Una dintre cele șase măsuri investiționale în domeniul AAS se referă la proiectul „Sisteme de sanitație moderne pentru cetățenii raionului Glodeni”, depus de Consiliul raional în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

Foto: ADR Nord

img22006733

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!