ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost elaborat un program de dezvoltare a oraşului Bălţi până în 2028

10:57 | 10.09.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Dezvoltarea municipiului  Bălți în următorii cinci ani se va realiza în baza Programului de accelerare a dezvoltării oraşului în calitate de pol de dezvoltare (2023-2028), a anunţat ieri Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR), transmite MOLDPRES.

Versiunea preliminară a Programului a fost discutată de reprezentanți ai ministerului, în cadrul unei ședințe a grupului de lucru pentru elaborarea acestuia, organizată de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Participanții la ședință au subliniat că Programul este o premieră pentru țara noastră, iar scopul acestuia este să sprijine consolidarea rolului municipiului Bălți în calitate de important pol de dezvoltare. „De asemenea, acesta va fi un instrument pentru atragerea investițiilor, pentru  promovarea unei mai bune conectivități naționale și internaționale, dar și pentru sprijinirea schimbărilor structurale a economiei locale”, indică MIDR.

Programul de accelerare a dezvoltării municipiului Bălți urmează să fie definitivat în scurt timp, iar după ce vor fi derulate procedurile necesare, acesta urmează să fie aprobat prin Hotărâre de Guvern, conform sursei citate.

Evenimentul a fost organizat cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) și Solidarity Fund PL în Moldova. Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Foto: ADR Nord

img22006776

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!