ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost editat un ghid destinat fermierilor ce practică producerea agricolă ecologică

09:33 | 13.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Un ghid de buzunar intitulat „Practici ecologice în protecția plantelor”, destinat producătorilor în agricultura organică a fost editat de Asociația Obștească „Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA) în colaborare cu Asociația „Educație pentru Dezvoltare”, a anunțat ieri organizaţia, transmite MOLDPRES.

Ghidul este destinat fermierilor ce practică producerea agricolă ecologică și se axează pe aplicarea produselor de uz fitosanitar pentru protecția plantelor cultivate în câmp și pe teren protejat.

Lucrarea conține informații despre managementul și controlul buruienilor, despre dăunătorii și bolile plantelor și include o listă cu produse de uz fitosanitar utilizate în agricultura ecologică. Versiunea electronică a ghidului poate fi găsită pe www.movca.md la rubrica Publicații.

Ghidul va fi oferit gratuit fermierilor care practică agricultura ecologică.

Această publicație a fost realizată în cadrul proiectului „InfOrganic Moldova 2020-2022”, implementat de A O„Educație pentru Dezvoltare”, cu suportul financiar al Fundației „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein”.

Foto: MOVCA

img22006839

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!