ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pedagogii din capitală vor fi premiați cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului din învățământ

13:14 | 22.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Peste 100 de pedagogi din capitală vor fi premiați în cadrul sărbătorii organizate cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului din învățământ, marcată anul la data de 5 octombrie, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, a specificat că trei persoane vor primi titlul de „Pedagogul anului", locul I, II și III. Acestea vor beneficia și de un premiu bănesc.

„Totodată, peste 100 de cadre didactice vor fi decernate cu diplome pentru performanțele obținute în anul de studii 2021-2022. În prezent, planificăm evenimentul ce urmează a fi organizat cu ocazia sărbătorii. Pentru desfășurarea acestuia, în anul curent, au fost alocați circa 200 de mii de lei (aproximativ 10 mii de euro)”, a spus Andrei Pavaloi.

În instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău activează peste 10 mii de cadre didactice.

Ziua internațională a lucrătorului din învățământ este marcată anual la 5 octombrie și a fost instituită în anul 1994 de către Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). 

Foto: facebook.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!