ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU a elaborat două ghiduri de acțiuni în cazul unor situații de urgență

11:50 | 28.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a elaborat două ghiduri privind acțiunile ce necesită a fi întreprinse în situații de risc și în caz de urgență radiologică sau nucleară, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, ambele ghiduri pot fi accesate și descărcate de pe site-ul oficial al IGSU – www.dse.md. Materialele prezintă regulile de siguranță pentru cetățeni și recomandările de pregătire pentru diverse situații de risc. Totodată, ghidurile includ compartimente cu informații despre acțiunile importante, care trebuie să fie întreprinse în cazul producerii unui accident nuclear sau radiologic. De asemenea, a fost realizat un spot informativ despre regulile de siguranță personală.

Materialele au drept scop informarea cetățenilor despre cele mai importante acțiuni care trebuie să fie întreprinse în cazul unor situații de risc, cum ar fi incendii, accidente de circulație, atacuri teroriste, explozii, atacuri armate, accidente radiologice și nucleare.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă cetățenilor să se informeze despre acțiunile incluse în ghidurile menționate, pentru a fi gata să reacționeze corect și prompt în orice situație de urgență.

Foto: MAI

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!