ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a participat la inaugurarea unui proiect de eficiență energetică la școala din Holercani, Dubăsari

14:31 | 28.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost astăzi într-o vizită de lucru în localitatea Holercani, raionul Dubăsari, unde au fost prezentate rezultatele proiectului de sporire a eficienței energetice a liceului din localitate, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Cu ajutorul Uniunii Europene și al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, care a efectuat lucrările de renovare, clădirea liceului este izolată termic, au fost înlocuite ușile și ferestrele, iar panourile fotovoltaice acoperă integral necesitățile de energie electrică ale instituției. A fost redus semnificativ consumul de electricitate al liceului și au fost create condiții mai bune de studii și de muncă pentru elevi și profesori.

În context, Maia Sandu a spus că „asigurarea securității energetice este o prioritate a guvernării. Investițiile în eficiența energetică a clădirilor publice, a caselor și a întreprinderilor ne vor ajuta să diminuăm costurile pentru resursele energetice, dar și să răspundem provocărilor de mediu, tot mai frecvente din cauza schimbărilor climatice. Mă bucur că, datorită partenerilor noștri de dezvoltare, proiecte similare sunt realizate în zeci de localități ale țării, urmând să schimbe în bine viața a mii de oameni.”

De asemenea, șefa statului le-a mulțumit locuitorilor din Holercani pentru că au contribuit și ei ca acest proiect să fie realizat. „Acesta este un exemplu de implicare comunitară foarte bun, pentru că toți copiii din Republica Moldova merită condiții mai bune de studii”, a conchis președintele Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22007280

img22007280

img22007280

img22007280

img22007280

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!