ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și țările din Europa de Sud-Est vor face schimb de date ADN și informații despre persoanele implicate în infracțiuni

16:02 | 29.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Republica Moldova va face schimb automatizat de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor cu statele din Europa de Sud-Est. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Protocolul de amendare a Acordului dintre părțile Convenției de Cooperare Polițienească în Europa de Sud-Est, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Ratificarea Protocolului va contribui esențial la creșterea siguranței populației, prevenirea, detectarea şi investigarea infracţiunilor. De asemenea, va fi fortificată cooperarea poliţienească transfrontalieră în combaterea ameninţărilor la adresa ordinii şi securității publice.

La nivel instituțional, Protocolul va asigura mecanismul pentru amplificarea dialogului existent cu Comisia Europeană în domeniul schimbului automatizat de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor.

Foto: Guvern 

 

img22007314

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!