ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci spitale din țară vor primi dispozitive medicale noi

11:58 | 30.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Cinci instituții medico-sanitare publice din Republica Moldova vor beneficia de dispozitive medicale care vor fi achiziționate din asistența financiară oferită de Japonia, comunică MOLDPRES.

Parlamentul a ratificat astăzi Acordul dintre Guvernele celor două țări privind implementarea Programului de consolidare a sistemului medical, care a fost semnat la Chișinău pe 17 august 2022.

Din banii Japoniei, un miliard de yeni (cca 8 milioane de euro), vor fi achiziționate echipamente performante pentru Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutul Mamei și Copilului, Institutul Oncologic și Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Perioada de implementare a Acordului de grant este până la 31 august 2026.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!