ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Pre-Vetting va organiza audierea a trei candidați pentru funcția de membru CSM

09:34 | 05.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor (Comisia Pre-Vetting) va organiza vineri, 7 octombrie, prima rundă de audieri publice ale candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), comunică MOLDPRES.

Audierile vor avea loc la Institutul Național al Justiției, iar persoanele fizice pot participa la audieri prin notificarea prealabilă a Secretariatului Comisiei.

Comisia sus-numită va organiza audierile publice referitoare la integritatea financiară și etică a primilor trei candidați la funcția de membru în CSM, din cei 24 rămași. Astfel, vineri vor fi audiați Livia Mitrofan, Maria Frunze și Ioana Chironeț.

Potrivit legii, audierile au loc în ședință publică, care se înregistrează prin mijloace audio și video, iar înregistrările vor fi plasate pe pagina web a Comisiei www.vetting.md.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!