ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul SUA va susține în continuare producătorii agricoli locali din R. Moldova

12:27 | 06.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Ambasadorul SUA la Chişinău, Kent Logsdon, a participat la cea de-a doua Conferință LEADER UE-Moldova, unde a dat asigurări că Statele Unite vor susţine în continuare producătorii agricoli locali din ţara noastră, transmite MOLDPRES.

Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) a anunţat astăzi că cea de-a doua ediție a Conferinței LEADER UE-Moldova își propune să creeze o platformă de networking și schimb de experiență, care va permite GAL-urilor și partenerilor locali și internaționali să pună în discuție provocările de dezvoltare a comunităților rurale și să identifice soluții de implementare a schimbărilor la nivel local.

„Suportul oferit de către USAID pentru LEADER reprezintă suportul pentru eforturile de reformare a Moldovei, inclusiv integrarea europeană, și reflectă importanța participării publice și receptivității guvernării ca și valori democratice centrale. Conferința de astăzi celebrează aceste reușite și setează standardele pentru viitor, pentru a explora inovația și cele mai bune practici în domenii cheie precum turismul rural, participarea tinerilor, protecția mediului și antreprenoriatul social”, a menționat ambasadorul Logsdon.

USAID sprijină inițiativele LEADER în Republica Moldova începând cu 2018 pentru a contribui la dezvoltarea economică și crearea locurilor de muncă în zonele rurale.

Foto: USAID

img22007496

img22007496

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!