ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile Republicii Moldova au condamnat atacurile Rusiei asupra mai multor regiuni din Ucraina

12:06 | 10.10.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Șeful statului, Maia Sandu, a condamnat atacurile Rusiei din această dimineață asupra mai multor regiuni din Ucraina, transmite MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că atacurile împotriva civililor sunt crime de război și încălcări grave ale dreptului umanitar. „Condamn cu vehemență atacurile criminale ale Rusiei asupra mai multor regiuni din Ucraina. Au avut de suferit oamenii din Kiev, Lviv, Mikolaiv, Zaporijjia, Ternopil, Jitomir și alte localități. Bombardarea caselor de locuit, a rețelei de transport, a infrastructurii energetice și a altor ținte civile trebuie oprită imediat. Republica Moldova este alături de oamenii din Ucraina, vom oferi tot sprijinul celor care vor căuta adăpost în țara noastră”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Totodată, în urma atacurilor cu rachete ale orașului Kiev, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a anunțat că personalul ambasadei este în siguranță la adăpost. „Ambasada rămâne în legătură cu autoritățile din Ucraina. Printre victime nu sunt cetățeni ai țării noastre. Republica Moldova condamnă ferm atacurile necruțătoare ale Rusiei împotriva civililor din toată Ucraina, soldate cu zeci de victime. Încălcarea flagrantă a dreptului internațional prin țintirea obiectivelor civile este inadmisibilă”, a anunțat ministerul.

În această dimineață, Rusia a lansat rachete în capitala ucraineană, precum şi în alte orașe ale țării. În urma exploziilor au fost înregistrate victime.

Foto: telegram

img22007583

img22007583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!