ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La MOLDEXPO a fost inaugurată Săptămâna Agroindustrială 2022

08:54 | 14.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. Peste două sute de companii din Republica Moldova, Austria, Italia, România și Ucraina, își expun la Moldexpo, în perioada 13-16 octombrie, oferta de inovații, tehnologii și echipamente pentru sectorul agroindustrial, produse de uz fitosanitar și fertilizanți. Săptămâna Agroindustrială include expozițiile internaționale specializate Moldagrotech, ediția a 40-a, și Farmer, ediția a 25-a, precum și târgul Toamna de aur, transmite MOLDPRES.

Misiunea evenimentului expozițional agrar din acest an este de a demonstra viabilitatea și capacitatea ramurii, chiar și într-un an dificil, marcat de secetă.

„Evenimentul expozițional din acest an are o pondere remarcabilă pentru complexul agroindustrial. Organizate anual, expozițiile determină vectorul de dezvoltare a agriculturii și demonstrează în condițiile actuale că, în pofida dificultăților, inovarea este soluția pentru agrobusiness-urile naționale. În ultimul an, au fost acordate subvenții masive micilor producători din țara noastră. Per total, deja peste 37% din mijloacele fondului de subvenționare au fost distribuite către micii producători, iar pentru achiziția de tehnică agricolă au fost acordate circa 25%”, a declarat la evenimentul de lansare Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.

În cadrul expoziției MOLDAGROTECH sunt demonstrate combine, tractoare, alte maşini şi echipamente pentru mecanizarea agriculturii. Instituțiile științifice specializate promovează noile tehnologii disponibile, menite să sporească eficiența proceselor de cultivare, păstrare şi prelucrare a produselor agricole.

Oferta expoziției-târg FARMER include produse din gospodăriile fermierilor, precum și tehnologii, materiale pentru o activitate eficientă a businessului agrar. În standuri sunt expuse, de asemenea, nutrețuri combinate, medicamente veterinare, preparate utilizate în zootehnie. Vizitatorii vor găsi și produse de protecţie a plantelor, fertilizanți întru dezvoltarea și sporirea productivității culturilor agricole.

La târgul tradițional “Toamnă de Aur” pot fi achiziționate direct de la producătorii locali legume, fructe, pomușoare, miere și produse apicole etc. Un segment aparte revine materialului săditor (puieți, flori, semințe) care ce bucură de mare popularitate din partea vizitatorilor.

Foto: MAIA

img22007715

img22007715

img22007715

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!