ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare pentru orașul Chișinău și locuitorii acestuia

12:10 | 14.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, îi felicită pe toți cei care, astăzi, sărbătoresc hramul orașului Chișinău, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„La mulți ani, Chișinău - orașul în care trăiește și muncește, studiază și creează cel puțin o treime din locuitorii țării noastre. Locul care, în istoria sa de 586 de ani, a adunat în același spațiu diverse culturi și oameni, devenind pentru toți „acasă”, se spune în mesajul șefei statului.

În urările sale de felicitare, președintele Maia Sandu subliniază că fiecare dintre noi are propria poveste de viață cu Chișinăul, dar că, oriunde am fi, purtăm în inimi și o bucățică din capitala Republicii Moldova. „Prin oamenii săi, prin crezul, munca și dăruirea lor, Chișinăul a fost și va rămâne un simbol important al țării, generator de idei și evenimente inovatoare, purtător și animator al spiritului nostru de libertate”, a menționat șefa statului.

„Datoria noastră, astăzi, e să avem grijă de el, să-i protejăm trecutul și să creăm pentru generațiile viitoare un oraș modern, prosper și prietenos. Un oraș pentru oameni. Merită acest lucru din plin, așa cum îl merită toți cei care locuiesc în el. La mulți ani pentru Chișinău și la mulți ani pentru chișinăuieni!”, a mai spus Maia Sandu în mesajul adresat cu prilejul hramului capitalei.

Foto: Președinție

img22007722

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!