ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Ambasadorul Sloveniei în Republica Moldova

15:12 | 18.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a primit-o în vizită pe Ambasadoarea Republicii Slovenia în Republica Moldova, cu reședința la București, Lea Stančič, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul întrevederii au fost trecute în revistă evoluțiile marcate în platformele de dialog dintre Chișinău și Tiraspol, prioritățile guvernamentale în domeniul politicilor de reintegrare a țării, precum subiectele primordiale ce preocupă autoritățile Republicii Moldova (drepturile omului, libera circulație, școlile cu predare în limba română, accesul la terenurile din raionul Dubăsari etc.).

A fost accentuat faptul că se întreprind toate eforturile posibile în vederea rezolvării problemelor urgente ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, menținerii unui dialog productiv și permanent prin canalele de interacțiune existente cu Tiraspolul, și desigur a obținerii unei reglementări pe căi pașnice și politice a conflictului transnistrean în cadrul frontierelor internațional recunoscute și a statul plenar reintegrat Republica Moldova.

S-a menționat că actualul context de securitate și situațiile de criză regională afectează foarte mult și Republica Moldova, iar autoritățile naționale încearcă să depășească aceste provocări în colaborare cu partenerii internaționali ce vin în sprijinul Chișinăului.

Foto: Biroul de reintegrare

img22007807

img22007807

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!