ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de pictură a artistului plastic Mihai Mungiu este deschisă la Biblioteca Științifică ”A. Lupan”

15:47 | 18.10.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. La Biblioteca Științifică ”Andrei Lupan” a Academiei de Științe a Moldovei este deschisă expoziția de pictură cu genericul ”Rapsodie de toamnă” a artistului plastic Mihai Mungiu, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, pictorul a menționat că expoziția cuprinde 47 de lucrări, realizate în ultimii 20 de ani. ”Sunt lucrări care reflectă imagini ale Chișinăului Vechi, case și peisaje din alte spațiu: Trebujeni, Butuceni etc.,” a precizat artistul.

Potrivit criticului de artă Elena Musteață, pictura lui Mihai Mungiu, deși e camerală ca proporție, este foarte variată, izbitoare ca ton, culoare și expresivitate. ”Sunt niște opere etalon”, a mai spus criticul de artă.

Mihai Mungiu s-a născut la 4 decembrie 1950 în satul Puhăceni, raionul Anenii Noi. În 1970, a absolvit Colegiul de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală” (fosta Școală Republicană de Arte Plastice ”Ilia Repin”) și în 1979 – Facultatea Istoria și Teoria Artelor a Academiei Naționale de Arte a Ucrainei. Din 1989, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Ucraina și din 1992 – membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova. A avut peste 30 de expoziții în țară și peste hotare. Unele lucrări ale lui Mihai Mungiu se păstrează în colecții publice și private din R. Moldova, România, Coreea de Sud, Danemarca, Federația Rusă, Finlanda, Israel, Portugalia, Republica Federală Germania, Turcia, Iugoslavia, SUA, Ucraina și alte țări.

Expoziția va fi deschisă până la 15 noiembrie.

img22007810

img22007810

img22007810

img22007810

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!