ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bugetarii cu un salariu mai mic de 15 mii de lei, vor primi un ajutor unic din partea statului

14:19 | 19.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Angajații din sectorul public, cu salarii mai mici de 15 mii de lei, vor primi un ajutor unic în sumă de 3000 lei. Guvernul, reunit în ședință la Ungheni, a aprobat astăzi decizia privind repartizarea și redistribuirea unor alocații prevăzute în legea bugetului de stat pentru anul 2022, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Plata unică, cu caracter excepțional, va fi acordată pentru susținerea angajaților al căror loc de muncă de bază este în cadrul autorităților/instituțiilor bugetare și care sunt remunerați conform Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Potrivit proiectului, din alocațiile bugetare aprobate vor fi repartizate mijloace financiare în sumă de 437,6 milioane de lei, dintre care 107,9 milioane de lei către autoritățile finanțate de la bugetul de stat, 327 milioane de lei către APL de ambele niveluri și 2,7 milioane de lei către CNAS.

Plata unică cu caracter excepțional nu va fi supusă impozitării.

Foto: Guvern 

img22007843

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!