ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Justițiari francezi au apreciat angajamentul ferm al guvernării de la Chișinău de a curăța justiția

18:47 | 21.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu o echipă de judecători și procurori din Franța, specializați pe cazurile de recuperare a bunurilor infracționale, relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, în cadrul discuțiilor cu experții francezi, notorii pentru rezolvarea cazurilor de corupție mare, președintele Maia Sandu a subliniat că ritmul de dezvoltare a țării noastre depinde de rapiditatea și de calitatea cu care se lucrează pe dosarele de corupție. Este necesar să avansăm pe cazurile de corupție mare, în special, pe acelea de rezonanță, care au  adus daune enorme statului și cetățenilor.

Șefa statului a menționat că instituțiile de profil de la noi mizează pe cooperarea și pe schimbul de bune practici cu partenerii francezi. Este nevoie ca autorii marilor scheme de corupție din Moldova să fie pedepsiți, iar banii furați și investiți în proprietățile din Franța să fie întorși în țară. Justițiarii francezi au apreciat angajamentul ferm al guvernării de la Chișinău de a curăța justiția și a combate corupția, și au arătat interes pentru o colaborare mai strânsă cu autoritățile moldovenești.

Foto: Președinție

img22007946

img22007946

img22007946

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!