ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A început reabilitarea Scuarului Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din capitală

12:26 | 25.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Primăria capitalei a inițiat lucrările de reabilitare a Scuarului Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, transmite MOLDPRES.

Potrivit municipalității, până la demararea lucrărilor, autoritățile locale au perfectat actele și coordonările necesare cu Ministerul Culturii, întrucât Grădina Publică a Catedralei are statut de monument de arhitectură, inclus în Registrul Național al Monumentelor.

Proiectul de reabilitare va fi desfășurat pe etape. Etapa inițială include: instalarea sistemului de irigare, reabilitarea iluminatului public și al pilonilor, instalarea sistemului de supraveghere video, precum și reparația havuzurilor.

Valoarea proiectului este de 14 mln de lei (aproximativ 700 de mii de euro). Jumătate din sumă va fi acoperită din donația oferită de Consiliul Județean Buzău din România, în baza unui Acord de cooperare. 

Foto: primăria capitalei

img22008019

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!