ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oamenii legii desfășoară o acțiune de prevenire a violenței și intimidării în școli

14:32 | 25.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Inspectoratul General de Poliție (IGP) desfășoară o acțiune de prevenire a violenței și intimidării (bullying-ului) în instituțiile de învățământ din țară, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu, a specificat că îndemnul polițiștilor către elevi este „Fii prietenos, nu răutăcios! Școala trebuie să reprezinte un mediu sigur și prietenos”.

„Oamenii legii prezintă copiilor efectele negative ale bullying-ului și cum pot evita un astfel de comportament. Totodată, este derulat un film de scurt metraj despre violență și felul în care este corect să acționăm în cazul în care am fost sau suntem victimele intimidării. Aşteptările agresorului trebuie descurajate prin atitudini colective. Pentru poliție siguranța copiilor este prioritară”, a afirmat sursa citată.

Prin bullying se înțelege un act de violență fizică, verbală și psihică, dar și încercarea de a obține ceva prin intimidare. Acest tip de comportament îi afectează pe copii atât la școală, cât și în cercul de prieteni sau familie.

Acțiunea de informare este desfășurată de polițiști pe parcursul anului de învățământ.

Foto: IGP

img22008028

img22008028

img22008028

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!