ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat concursul de proiecte culturale pentru anul 2023

13:37 | 28.10.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Culturii a anunțat lansarea concursului de proiecte culturale, desfășurate de organizațiile necomerciale, pentru anul 2023, în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la modul de finanțare din bugetul de stat a proiectelor culturale desfășurate de organizațiile necomerciale. Bugetul proiectului constituie cinci milioane de lei /circa 257 mii de euro/, informează MOLDPRES.

Proiectele culturale urmează a fi înaintate la concurs pentru una din următoarele șase arii tematice: Arte vizuale, Artele spectacolului, Muzică, Educație prin cultură, Cultura scrisă și Patrimoniu cultural.

Ministerul Culturii va acorda pentru fiecare proiect finanțare de până la 200 mii de lei, asigurând până la 80% din costul de implementare al unui proiect. Contribuția organizațiilor necomerciale la realizarea proiectului necesită a fi de minim 20% din cost, din surse proprii sau prin cofinanțare. Proiectele câștigătoare vor fi finanțate identic procentual cu punctajul acumulat, între 60 și 100% din suma solicitată de la minister.

Termenul-limită de depunere a proiectelor este data de 25 noiembrie 2022.

Regulamentul poate fi consultat la: https://bit.ly/3TXJ9NI. Fiecare proiect poate fi înaintat pentru finanțare în cadrul unei singure arii tematice, la adresa electronică: [email protected].

img22008135

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!