ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În comuna Braniște, raionul Râșcani se desfășoară turul II al alegerilor locale noi

08:11 | 30.10.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. În comuna Braniște din raionul Râșcani se desfășoară astăzi turul II al alegerilor locale noi. În cadrul scrutinului urmează a fi ales primarul localității, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru mandatul de primar candidează concurenți electorali din partea Partidului Democrat din Moldova și Partidului Acțiune și Solidaritate.

La urne sunt așteptați 1003 alegători. Secțiile de votare sunt deschise între orele 7:00-21:00.

Votarea în cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi se efectuează în baza acelorași liste electorale care au fost utilizate la primul tur de scrutin.

În comuna Braniște mandatul de primar a încetat înainte de termen din cauza imposibilității de exercitare a atribuțiilor o perioadă mai mare de patru luni consecutive. 

Primul tur al alegerilor locale noi s-a desfășurat la 16 octombrie. În urma acestuia, niciun candidat nu a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Astfel, în termen de două săptămâni, este organizat al doilea tur de scrutin cu primii doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi.

img22008171

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!