ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artişti ai Ansamblului „Cadînja” din Comrat au fost distinși cu titluri onorifice

11:50 | 30.10.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Șeful statului, Maia Sandu, a conferit titlul onorific „Artist Emerit” unor membri ai Ansamblului de cântece şi dansuri populare „Cadînja” din orașul Comrat. Formația, care are în palmares mai multe premii la concursuri naționale și internaționale, marchează astăzi cea de-a 30-a aniversare, relatează MOLDPRES.

Cu acest titlu au fost distinși dirijorul și solistul-instrumentist Piotr Cazanji; solista-dansatoare Elena Deceva; conducătoarea artistică și solista-vocalistă Maria Taranenco, și solistul-instrumentist Vasili Teplis. Titlul a fost acordat pentru activitate de creație prodigioasă, contribuție la promovarea valorilor naţionale autentice în contextul multiculturalității Republicii Moldova și pentru înaltă măiestrie profesională.

Foto: tv8.md

 

 

img22008179

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!