ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul finlandez solicită Ungariei şi Turciei să aprobe cât mai repede cererile Suediei şi Finlandei de aderare la NATO

14:24 | 01.11.2022 Categorie: Externe

Helsinki, 1 nov. /MOLDPRES/. Premierul Finlandei, Sanna Marin, a cerut marţi Ungariei şi Turciei să aprobe cât mai repede cererile Suediei şi Finlandei de aderare la NATO, transmite MOLDPRES cu referire la G4Media.

Budapesta și Ankara sunt singurele care nu au ratificat încă cererile de aderare la Alianță.

În cadrul unei conferințe de presă, Sanna Marin a specificat că acum „toate privirile sunt pe Ungaria şi Turcia. Aşteptăm ca aceste ţări să ratifice cererile. Cred că este important ca acest lucru să se întâmple mai repede decât mai târziu”.

Țările vecine, Finlanda și Suedia au cerut să adere la Alianţa Nord-Atlantică în mai, ca răspuns la invazia rusă din Ucraina, dar s-au izbit de obiecţiile Turciei, care acuză cele două ţări că găzduiesc organizaţii pe care ea le consideră teroriste.

Foto: forbes.com

img22008238

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!