ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat Concursul de propuneri de proiecte pentru dezvoltare urbană

13:02 | 02.11.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), în comun cu Agențiile de Dezvoltare Regională, a anunțat ieri lansarea concursului de proiecte pentru dezvoltare urbană, destinat orașelor poli de creștere – Edineț, Soroca, Ungheni, Orhei, Comrat, Cahul și autorităților administrației publice locale, cu statut de oraș sau municipiu, care au aprobate Programe de Revitalizare Urbană. Proiectele vor fi finanțate din mijloacele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, transmite MOLDPRES.

Scopul Concursului de proiecte este de a susține accelerarea dezvoltării socio-economice a orașelor, în special a celor poli de creștere, capabile să susțină dezvoltarea în zonele rurale din vecinătate.

Potrivit MIDR, concursul de selectare a proiectelor va fi realizat prin două apeluri lansate și desfășurate simultan: Apel pe listă – pentru care sunt eligibile orașele poli de creștere: Edineț, Soroca, Ungheni, Orhei, Comrat, Cahul, cu propuneri de proiecte; Apel competitiv – pentru autoritățile administrației publice locale, cu statut de oraș sau municipiu, care au aprobate Programe de Revitalizare Urbană, inclusiv orașele poli de creștere. Acestea pot veni cu propuneri de proiecte ce au ca scop revitalizarea urbană și dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice.

„Cererile complete de finanțare vor fi depuse în termen de 30 de zile calendaristice de la data aprobării Notelor conceptuale depuse pentru apelul pe listă și 90 de zile pentru apelul competitiv”, indică sursa citată.

Foto: MIDR

img22008283

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!