ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a efectuat o vizită de lucru în comuna Japca

09:53 | 06.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 nov. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian, însoțit de reprezentanții Biroului politici de reintegrare, a efectuat o vizită de lucru în comuna Japca (raionul Florești), situată în perimetrul Zonei de Securitate, comunică MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, în incinta casei de cultură a satului Japca, vicepremierul a discutat cu reprezentanții administrației publice locale, agenți economici, cadre didactice și locuitori ai comunei.

Printre subiectele discutate au figurat criza energetică și soluțiile pe care le întreprinde Guvernul pentru depășirea problemelor existente, necesitatea dezvoltării și modernizării infrastructurii drumurilor din localitățile adiacente (G40, R19 – Japca – Șestaci – Șoldănești – G41), dificultăți întâmpinate de gospodării țărănești, instituții educativ-culturale și localnici, proiecte implementate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării ș.a.

Vicepremierul Oleg Serebrian a vizitat gimnaziul și grădinița-creșă din satul Japca, și s-a documentat, la fața locului, cu activitatea acestora. Grădinița-creșă a beneficiat de asistență financiară prin intermediul Programului activităților pentru reintegrarea țării în scopul realizării lucrărilor de construcție și amenajare.

De asemenea, în incinta casei de cultură din s. Bursuc au fost notate și evidențiate necesitățile de reconstrucție și eficientizare a obiectelor de interes major pentru localnici.

Pe parcursul vizitei sale în teritoriu, Vicepremierul a îndemnat autoritățile locale să participe activ la definitivarea proiectelor de dezvoltare a comunei, fiind reiterată disponibilitatea acordării sprijinului necesar din partea Biroului politici de reintegrare.

Foto: Biroul de reintegrare

img22008402

img22008402

img22008402

img22008402

img22008402

img22008402

img22008402

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!