ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consolidarea dialogului interparlamentar moldo-azer a fost discutată de Igor Grosu cu vicespeakerul de la Baku

16:17 | 08.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Ali Huseynli, care se află într-o vizită oficială la Chișinău, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În cadrul întrevederii au fost discutate perspectivele de consolidare a dialogului interparlamentar, oficialii apreciind dinamica pozitivă a relațiilor moldo-azere din ultima perioadă. „În toți acești ani, țările noastre au susținut reciproc suveranitatea și integritatea teritorială în granițele recunoscute pe plan internațional, iar în anul 2022, odată cu invazia Federației Ruse în Ucraina, conștientizăm și mai tare cât de importantă este pacea”, a spus președintele Parlamentului.

Un alt subiect de pe agenda discuțiilor a vizat criza energetică, șeful Legislativului accentuând că Republica Moldova zi de zi caută să-și diversifice sursele și că este interesată să inițieze proiecte comune legate de energie. „În contextul provocărilor cu care se confruntă țara noastră, mizăm și pe atragerea investițiilor în sectoare precum prelucrarea producției agricole, eficiența energetică, IT, logistică și transport”, a remarcat președintele Parlamentului.

Tot astăzi, la Parlament, la inițiativa Ambasadei Republicii Azerbaidjan în R. Moldova, este găzduită o expoziție de fotografii tematice. Evenimentul face parte dintr-o serie de activități desfășurate de Ambasadă cu ocazia aniversării a 270-a a orașului Șușa, capitala culturală a Azerbaidjanului. Expoziția prezintă istoria localității care are o semnificație culturală și o valoare spirituală deosebită pentru poporul azer. Lucrările fotografice ilustrează mai multe edificii istorice, monumente și muzee ce evocă personalități marcante ale Azerbaidjanului.

Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul săptămânii curente.

Foto: Parlament

img22008465

img22008465

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!