ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase veterani vor primi ajutor din partea statului pentru procurarea sau renovarea locuinței

15:50 | 09.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Șase veterani din șase raioane ale țării vor primi o indemnizație unică din partea statului pentru construcția sau procurarea spațiului locativ. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată, astăzi, de Executiv, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Printre beneficiari sunt trei participanți la acțiunile de luptă din Afganistan și trei participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova.

În acest scop, din bugetul de stat vor fi alocate 246 mii de lei. Banii vor fi transferați către autoritățile publice locale de nivelul al doilea. Astfel, câte 41 mii de lei vor fi direcționate către mun. Chișinău și raioanele Cahul, Căușeni, Drochia, Râșcani și Ungheni.

Indemnizațiile unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ se acordă anual persoanelor care au avut de suferit în urma conflictelor armate și familiilor acestora, victimelor avariei de la Cernobîl și veteranilor de război.

În anul curent, pentru acordarea acestor indemnizații în buget au fost prevăzute 500 mii de lei.

Foto: Guvern

img22008511

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!