ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Infrastructura de termoficare a blocurilor din Bălți va fi modernizată

12:33 | 10.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de două milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de termoficare a blocurilor din municipiul Bălți. Deputații au ratificat astăzi Acordul de grant dintre țara noastră și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în vederea realizării proiectului „Sistemul termoenergetic al municipiul Bălți (SA „CET-Nord”)”, comunică MOLDPRES.

Banii vor crește calitatea serviciilor prestate locuitorilor din municipiul Bălți prin restabilirea sistemului de livrare a apei calde menajere, implementarea sistemului de distribuție pe orizontală intrabloc, asigurarea confortului termic în edificii prin gestionarea individuală a consumului de energie termică, optimizarea costurilor operaționale, controlul și monitorizarea centralizată/ la distanță, creșterea duratei de exploatare a utilajelor/echipamentelor, reducerea pierderilor de energie termică.

În urma implementării Fazei II a proiectului, vor fi instalate puncte termice individuale la 166 de blocuri locative. Totodată, la 296 de blocuri locative va fi modernizat sistemul intrabloc de distribuție a agentului termic și a apei calde menajere.

img22008544

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!