ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe și cel al Apărării întreprind o vizită la Paris

14:26 | 10.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, împreună cu ministrul Apărării Anatolie Nosatîi efectuează o vizită de lucru la Paris, transmite MOLDPRES.

Biroul de presă al MAEIE a comunicat că vizita are loc pentru a promova agenda de integrare europeană a Republicii Moldova, contribuind la consolidarea dialogului politic și relațiilor de cooperare în domenii prioritare pentru ambele state, precum și pentru a discuta criza energetică cu care se confruntă țara noastră, dar și riscurile la adresa securității Moldovei și cooperarea în domeniul apărării.

Pe data de 10 noiembrie, în cadrul programului bilateral, șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, și ministrul Apărării Anatolie Nosatîi se vor întâlni cu înalți oficiali francezi: Sébastien Lecornu, ministrul Forțelor Armate al Franței, Emmanuel Puisais-Jauvin, secretar general pentru afaceri europene, consilierul prim-ministrului francez pentru Europa, Jean-Louis Bourlanges, președintele Comisiei afaceri externe a Adunării Naționale.

De asemenea, oficialul moldovean se va întâlni cu Ulrik Vestergaard Knudsen, secretarul general adjunct al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) responsabil pentru cooperarea cu țările non-membre ale organizației.

Pe data de 11 noiembrie vicepremierul Nicu Popescu va participa la Forumul Păcii de la Paris.

Foto: MAEIE

img22008549

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!