ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va amplifica cooperarea în domeniul apărării cu Franța pentru a fortifica parteneriatul bilateral

19:27 | 10.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene împreună cu ministrul Apărării Anatolie Nosatîi, au avut, la Paris, o întrevedere cu Sébastien Lecornu, ministrul Forțelor Armate al Franței. În cadrul discuției oficialii s-au referit la modalitățile de amplificare a cooperării bilaterale în domeniul apărării, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Am apreciat înalt asistența oferită prin Facilitatea Europeană pentru Pace pentru consolidarea capacităților medicale și ale geniștilor Armatei Naționale și suportul anunțat în șase domenii de interes – logistică de apărare militară, mobilitate, comandă și control, apărare cibernetică, recunoaștere aeriană și comunicații tactice. 

În cursul întrevederii am efectuat un schimb de opinii cu privire la provocările actuale de securitate regională generate de războiul injust al Rusiei împotriva Ucrainei și amenințările hibride generate de acesta. 

Am convenit să amplificăm dialogul între specialiștii Ministerelor Apărării ale statelor noastre pentru a continua bunele discuții și a fortifica parteneriatul bilateral”, a spus ministrul Nicu Popescu.

În zilele de 10-11 noiembrie, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, împreună cu ministrul Apărării Anatolie Nosatîi efectuează o vizită de lucru la Paris.

Foto: MAEIE

img22008559

img22008559

img22008559

img22008559

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!